joi, 18 iunie 2015

De ce își țuguiază femeile buzele când pozează pentru facebook?!

Dex: ȚUGUIÁ, țúgui, vb. I. Refl. A se ascuți, a se subția spre vârf; a se înălța ca un țugui.  Tranz. A strânge buzele, rotunjindu-le și întinzându-le înainte. 
          Nu știu la alții cum este, dar eu când mă  gândesc la... facebook, nu pot decât să îl compar cu o manea, cântată cu televizorul pe mute. Cu un concert nesfârșit de manele. Thanks, Doamne, că nu are și sonor... Aglomerație mare, fără sonor, cum spuneam, de fufe, tute, dive, haine, picioare, chiloți, mașini tunate, cocalari, puțoi, adidași. Intre ele, ca la reclamele din pauzele de la Taraf TV, feluri de mâncare, cafele, peisaje. Câte un concert simfonic postat de directorul filarmonicii, la care fufele dau like, să se vadă, ce dreacu, faptul că sunt și ele animale ale cetății. Mda… zilele trecute, o stimată domnișoară din prima categorie numai ce scria pe taraful teve al internetului că a fost la un concert Tchaikovsky. Doar că a scris Ceai Covschi. Tot e bine, se putea și din trei, să apară și schi-ul ca nume de compozitor. Dii, spre vârfu` Moldoveanu, că are peste 30 de centimetri ! Exact ca în bancul în care tipa, lăsându-se agățată în cârciumă, spune că o cheamă Carmen pentru că îi plac mașinile și bărbații (car și men). Eh, uneori se citește cum se scrie, alteori vara nu-i ca iarna. Nu am terminat bancul, scuze. Bărbatul, întrebat de agățata respectivă cum se numește, i-a răspuns, instantaneu, cu accent franțuzesc: Beaucourt.
          Buuun. Dacă încă mai sunteți, please, să mă lămurească cineva de ce muuulte femei își țuțulesc buzele spre cameră, mai-mai să înghită blițul. Facebook-ul s-a umplut de meduze mai rău decât marea din Mamaia spre sfârșit de sezon. Sau nu Mamaia, că acolo confuzia poate deveni majoră... Boticuri de liceene, boturi de respectabile mămici, toate cu ștampila rotunjită la maxim și, obligatoriu, dată cu ruj roșu aprins. Colagen, acid hialuronic, silicon, înțepătură de albină, bătaie de la hăndrălău, orice, însă, neapărat, buze uuuuumflate și țuguiate. Singura chestie care îmi vine în minte este aceea că respectivele și-ar poza, cu mare deschidere, propriul sex, doar să fie liker-ul sigur că se uită la nește femei adevărate. Cum însă nu se poate, și cum al doilea organ sexual al lor, care în rest se numește gură, se poate pouza, iacătă. De aici oftica bărbaților care au numa` o chestie de expus și ajung, ca să iasă în evidență, să poarte chiloții pe deasupra pantalonilor, ca maicăăl. Mai că-l regret pe defunctul meu profesor de română, Fulgeanu de la Brătianu, care nu se sfia să ne bată, să ne beștelească, dar să ne și laude când terminam de învățat câte un Luceafăr. Nu, nu Miron Cozma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu